ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ  Α.Ε., στην Καστοριά
εξεταστικό κέντρο και κέντρο κατάρτισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων,
διοργανώνει προγράμματα κατάρτισης ή/και
προετοιμασίας αγροτών και παραγωγών αγροτικών προϊόντων
για εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων «Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Πληροφορίες για τη σχετική Νομοθεσία

georgika

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ).  Ένα μεγάλο μέρος της ανωτέρω ΚΥΑ (τα Κεφάλαια Ι και ΙΙ) αφορούν το σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

Πρέπει να τονιστεί, ότι η έννοια του «επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη».
Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους, ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.

Πιστοποιητικό γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων – Διαδικασία Εξετάσεων

Το πιστοποιητικό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους έπειτα από τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις σε κέντρα πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.).
Οι εξετάσεις θα γίνονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που αναμένεται να συγκροτηθεί σύντομα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Ο εξεταζόμενος θα καλείται να απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο και μέσω Η/Υ, σε αίθουσες εγκεκριμένων εξεταστικών κέντρων. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 35 ερωτήσεις.

Παράβολο εξετάσεων

Για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, πρέπει να καταβληθεί στο ΥΠ.Α.Α.Τ., παράβολο:

  • Είκοσι πέντε ευρώ (25,00€), μέχρι 31 Αυγούστου 2015
  • Πενήντα ευρώ (50,00€), από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και μετά.

Για την καταβολή του παραβόλου εξετάσεων προς το Υπουργείο, αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει την όλη διαδικασία. Εφόσον, από το Υπουργείο υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στην έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης, πιθανόν να παραταθούν και οι ημερομηνίες με τα χαμηλότερα παράβολα.

Υπηρεσίες ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ Α.Ε.  
Κατάρτιση – Προετοιμασία και Διεξαγωγή Εξετάσεων Πιστοποίησης

Το ΚΔΒΜ2-ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ Α.Ε. έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως κέντρο κατάρτισης και εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων, στο Νομό Καστοριάς.
Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις και παράλληλα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 3 πακέτα υπηρεσιών κατάρτισης & εξετάσεων πιστοποίησης, που επιθυμούν να συμμετάσχουν:

Περιεχόμενο Πακέτου Υπηρεσιών Κωδ. Πακέτου Υπηρεσιών
ΠΥ01 ΠΥ02 ΠΥ03
Διάρκεια Κόστος Διάρκεια Κόστος Διάρκεια Κόστος
Κατάρτιση σε αίθουσα διδασκαλίας,
παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών γεωπόνων
12 ώρες 75€        
Προετοιμασία για εξετάσεις, μέσω αυτοεκπαίδευσης
σε προσομοιωμένα test, σε αίθουσες πληροφορικής
των δομώνμας & παρουσία επιβλέποντα εκπαιδευτή
12 ώρες 12 ώρες 50€ 5 ώρες 25€
Παροχή εκπαιδευτικού υλικού με την εξεταζόμενη ύλη, τις
ερωτήσεις-απαντήσεις της τράπεζας θεμάτων του Υπουργείου, σε ηλεκτρονική μορφή
Διάθεση αίθουσας πληροφορικής για on-lineτεστ προσομοίωσης εξετάσεων αλλά και όλων των ερωτήσεων της τράπεζας θεμάτων
Συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης & απόκτηση
Πιστοποιητικού («εξέταστρα»)

Στις παραπάνω τιμές, δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος του παραβόλου εξετάσεων που καταβάλλεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αίτηση Συμμετοχής σε ένα από τα Πακέτα Υπηρεσιών Κατάρτισης – Προετοιμασίας Εξετάσεων – Συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να προετοιμαστούν και να δηλώσουν συμμετοχή/να εγγραφούν σε ένα από τα προσφερόμενα πακέτα υπηρεσιών κατάρτισης ή/και προετοιμασίας εξετάσεων, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλουν μέσω φαξ ή μέσω e-mail.

Για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής στο πρόγραμμα πατήστε
ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ
ΩΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΣΤΟ E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή ΜΕ FAX ΣΤΟ 24670 28646
ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 24670 21213
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πριν συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 24670 21213