Δείτε περισσότερα
Σκοπός του έργου
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τις σύγχρονες τάσεις στους χώρους εργασίας και η βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας των ωφελουμένων εργαζόμενων μισθωτών, όσο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Με βάση τις προδιαγραφές του Α΄ Κύκλου, δικαίωμα συμμετοχής και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων θα έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
- Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
- Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κλπ) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης- Next GenerationEU, της δράσης 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
- Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών που οδηγεί σε απόκτηση «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων. Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της μεικτής μάθησης-blended learning που περιλαμβάνει κατάρτιση τουλάχιστον 12 ωρών δια ζώσης σε αίθουσα διδασκαλίας, 48 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση σε ηλεκτρονική αίθουσα σε καθορισμένες μέρες και ώρες και 20 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση με ατομική μελέτη του εκπαιδευόμενου).
- Συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού προσόντων σύμφωνου με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες.
Γιατί να επιλέξεις το ΚΔΒΜ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΑΕ
Το ΚΔΒΜ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΑΕ θα υποβάλλει αίτηση ένταξης στο μητρώο παρόχων κατάρτισης και θα προσφέρει αντικείμενα κατάρτισης που θα καλύπτουν τις προτιμήσεις των κατόχων voucher.
Το ΚΔΒΜ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΑΕ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Ιδρύθηκε το τον Ιανουάριο του 1995 και εδρεύει στην Καστοριά στη περιοχή Χλόη.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση και διαχείριση προγραμμάτων. Παρέχει σύγχρονες, ανταγωνιστικές και ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης σε ανέργους και σε εργαζόμενους, επιχειρήσεων και φορέων οι οποίοι βασίζονται σε μια ολιστική αντίληψη και προσέγγιση τους εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.